dr. Molnár József praxisának honlapja

Szeretném felsorolni (a teljesség igénye nélkül) azokat, akiktől a legtöbbet tanultam.

MESTEREK

Dr. Péntek Gábor

Péntek GáborEgyetemi tanulmányaim során a sebészet gyakorlatvezetőm volt. Nem csak a szakma alapjait tanultam tőle, hanem példaképem lett az „életben” is. Barátságunk azóta is töretlen. Nagy bánatom, hogy már nem praktizál.

Dr. Fenyves Béla

Fenyves Béla 1Amikor tanulmányaim végeztével a Sebészeti Tanszék és Klinika állatorvosa lettem, szobatársakká és barátokká váltunk. Sajnos már nincs közöttünk. Kiváló, gyakorlatias, modern és széleskörű tudásával, emberségével, humorával és pedagógiai érzékével örök példát állított elém.

Dr. Bakos Zoltán

Bakos ZoltánNélküle még ma is hallgató lehetnék. A szakdolgozatomat a lehető leges-legutolsó-utáni pillanat után kezdem elkészíteni. Még ma is készülne-készülgetne, ha Zoltán nem segít! Az elmúlt 16-18 évben sokat dolgoztunk közösen és remélhetőleg még többet fogunk ezután is! Belgyógyászati tudásom nagy részét neki köszönhetem.

 Dr. Tóth Ferenc

Tóth FeriFerenc barátom eredetileg a tanítványom volt az Egyetemen, de a kocka alaposan megfordult. Amerikai karrierbe kezdett, ahol eljutott a legmagasabb sebészi szintig (DiplACVS). Rengeteg elméleti és gyakorlati dolgot tanított nekem ettől kezdve. Ha bármilyen szakmai kérdésem van, mindig megkeresem, és Feri mindig segít is! Köszönöm!

Dr. Diószegi Zoltán

dioszegiKicsit kakukktojásnak tekinthetjük ebben a társaságban, ugyanis Diószegi doktor kisállat csontsebész. Mégsem hagyhatom ki e felsorolásból, hiszen sebészeti tudásom nagy része tőle származik és a mai napig rengeteg segítséget nyújt a mindennapi munkámban.

 

NAGYMESTEREK

Prof. Tóth József

Tóth JózsefTóth József professzor úr külföldi karrierjének kezdete előtt még tanított az egyetemen. A modern állatorvosi sebészet megalapítója Magyarországon. A lósebészeten belül a kólika sebészet egyik úttörője lett a világban. Ma az egyik legelismertebb lószemész specialista. Nagy örömömre rendszeresen hazajár tanítani minket!

 Wayne C. McIlwraith

mcllwraithA ló artroszkópia első művelője. Az ortopédiai kutatások egyik legfontosabb személyisége, első számú szakmai példaképem. Sajnos műteni nem láthattam, de egyszer együtt voltunk az Operában.

Sue Dyson

sue dysonA világ egyik legelismertebb sántaság specialistája. Mike Rossal közös könyve „Zöld Biblia” néven vonult be az állatorvosi irodalom történetébe.

 

Jörg Auer

Jörg auerAuer professzor nemcsak a ló csontsebészetnek a legnagyobb alakja, és a legfontosabb ló sebészeti könyvnek (Equine Surgery) szerkesztője, hanem a csontsebészeti kutatások (kutyától az emberig) kiemelkedő kutatója. Üllőn személyesen is alkalmam volt megismerni.

Jean-Marie Denoix

DenoixA ló ortopédiai ultrahangozás koronázatlan királya. Anatómia professzorból az egyik legelismertebb és legsikeresebb ortopédus szakemberré vált. Előadásain jellemzően csak ketten szoktak részt venni: Teltház és Vastaps.

Mike W. Ross

rossA Green Bible másik szerzője Sue Dyson mellett. Kétszer is ellátogatott Magyarországra, fontos nyomot hagyva elménkben.

John Walmsley

john walmsleyAz egyik legnagyobb angliai magán lókórház megalapítója. A ló térdének mágusa, cikkei mérföldköveknek számítanak. Magyarországon háromszor is volt tanítani minket. Óriási szakértelme mellett kiváló, szerény, kedves ember.

Elérhetőségek

dr. Molnár József
dr. Molnár József
molnar.jozsef@lovaspraxis.hu
+36 30 279 0916